Alianţa pentru România

Posted on decembrie 14, 2008. Filed under: Adrian Nastase, Alegeri, Basescu, ceausescu, democraţie, dictatura, Iliescu, media, politica | Etichete:, , , , |

O dată cu semnarea şi constituirea alianţei PSD – PDL pentru guvernare şi creerea celei mai puternice majorităţi parlamentare din istoria recentă a României, majoritate reeşită nu dintr-un vot popular ci creată împotriva votului marii majorităţi a cetăţenilor ( este clar că nici votanţii PSD-ului şi nici ai PDL-ului nu ar aproba o astfel de coaliţie ), s-a format de fapt un bloc politic impresionant în faţa căruia opoziţia este practic inexistentă şi a cărei conducere se concentrează în mâinile unei singure persoane.

Datorită inexistenţei unei opoziţii puternice, a unei societăţi civile încă imature, a corupţiei generalizate, a inexistenţei unei prese cu adevărat libere şi echidistante, a puternicelor rădăcini securisto-comuniste care nu numai că au supravieţuit dar sau şi adaptat foarte bine integrându-se în viaţa economică şi politică , există riscul foarte mare ca procesul de centralizare a puterii să continue iar democraţia să se transforme într-o dictatură ( fie ea şi luminată ) doar cu aparenţe democratice , aşa de ochii europenilor, după model rusesc.

Acum mai mult ca niciodată ar trebui să ne amintim de perioada comunistă prin care am trecut , să o studiem cu atenţie, să o înţelegem pe deplin pentru a nu mai repeta greşelile trecute.

Make a Comment

Lasă un comentariu

2 răspunsuri to “Alianţa pentru România”

RSS Feed for Radupress’s Weblog Comments RSS Feed

Radu,
Mai mult ca niciodata avem nevoie de o schimbare la nivelul Societatii Civile. Sa refuzam sa mai fim reprezentati de „intelectuali” impusi de catre clasa politica.
Daca o revigorare a clasei politice nu se poate realiza in Romania, mai avem o sansa: revigorarea societatii civile. Sunt prea optimista?

Da ai dreptate, doar societatea civilă poate lua atitudine împotriva derapajelor guvernanţilor.
Societatea civilă suntem noi toţi nicidecum de nişte intelectuali proptiţi în posturi bine plătite ce îşi arogă dreptul de a vorbii în numele nostru.


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...