Autonomia secuilor sau supercentralizare

  • autonomia   ” Pentru unele formaţiuni politice maghiare şi politicieni maghiari din România, 15 Martie va fi şi o zi care va putea fi folosită pentru promovarea ideilor autonomiste, în stare să mobilizeze electoratul etnic din Transilvania pentru a aduna voturi la alegerile europarlamentare.”
  • autonomia Transilvaniei
  •   „O petiţie care a strâns peste 10.000 de semnături pentru autonomia Transilvaniei a fost depusă, miercuri, la Prefectura Cluj, în document cerându-se stabilirea capitalei regiunii la Cluj, unde să funcţioneze un Guvern regional.”
  • Descentralizarea
  •    ” Noul termen privind aplicarea descentralizării este 1 ianuarie 2015, potrivit unor surse din PSD. Totodată, Guvernul ar avea şi o nouă strategie pentru ca proiectul să nu se mai împotmolească la Curtea Constituţională, aşa cum s-a întâmplat cu demersul anterior al USL pentru care Executivul şi-a angajat răspunderea în noiembrie 2013. Juriştii PSD studiază două variante, ambele excluzând angajarea răspunderii: un proiect de lege aprobat de Parlament, sau mai multe proiecte, pe domenii, dar care să fie discutate tot în Legislativ. Acest scenariu va fi completat cu hotărâri de Guvern, pentru cazurile în care CCR a decis că este necesară folosirea acestui instrument – cum ar fi transferul Metrorex la Primăria Capitalei.Cum se vede noul termen al Guvernului dinspre preşedinţii de Consilii Judeţene?. “Ar fi bine cât mai repede posibil, desigur, cu respectarea tuturor procedurilor. Aceste lucruri s-au făcut în ţările cu democraţie consolidată de mai multă vreme. Noi nu vrem decât să aducem un stat centralist la o formă de organizare europeană”, a declarat pentru România liberă, Marian Oprişan, preşedinte al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene (UNCJR) şi şef al CJ Vrancea.Procesul de descentralizare vizează transferul unor compentenţe de la ministere către consilii judeţene şi primării. Dacă actele normative vor fi adoptate, mai multe direcţii aflate în subordinea ministerelor Sănătăţii, Agriculturii, Transporturilor, Turismului, Culturii, Sportului şi Mediului vor trece în coordonarea autorităţilor locale. Printre acestea se numără serviciile de sănătate publică la nivel judeţean, unităţile turistice, plajele, protecţia mediului şi pescuitul, sau unităţile sportive.
Consiliile judeţene vor numi şefii acestor direcţii.”
  • dictatura
  • În realitate guvernanţii trag de timp , nu doresc descentralizarea , sunt împotriva ei , continuă politica de spoliere , de secătuire a întregului teritoriu . Centralizarea resurselor în mâinile câtorva potentaţi , politica bunului plac moştenită de la vechiul regim comunist , menţinerea puterii de decizie doar la nivelul cel mai înalt este dovada de netăgăduit a sistemului fanariot de guvernare .
  • Problema autonomiei maghiarilor este doar pretextul pentru refuzul aplicării reformelor atât de necesare   modernizării ţării .
  • Întârzierea descentralizării are deja efecte periculoase , apariţia mişcărilor centrifuge în întreaga Transilvanie e mult mai îngrijorătoare , cererea de autonomie a Transilvaniei în totalitatea sa poate duce la dezmembrarea statalităţii. 
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: