Alegerile prezidenţiale americane au fost câştigate de către europeni

Posted on noiembrie 5, 2008. Filed under: Adrian Nastase, Alegeri, Basescu, democrat, economia, Iliescu, media, Obama, politica, Tariceanu, ziare | Etichete:, , , |

hope

Prin simpla instalare la Casa Albă a noului preşedinte american prin persoana lui Barack Obama, problemele americanilor sunt încă departe de a fi rezolvate, optimismul contagios, bucuria generală va pălii încet în umbra crizei economice profunde , aşteptarea generală de schimbare de reînoire nu va putea fi satisfăcută prea curând iar preţul schimbării va trebui plătit în primul rând de contribuitorul american.

În faţa noului preşedinte american şi a administraţiei sale democrate se deschide o perspectivă deloc optimistă, vor trebui să confirme , să demonstreze că sunt capabili, să acţioneze în cunoştiinţă de cauză , să fie eficienţi, politicile interne şi externe vor trebui reorientate şi lucrul asta nu este deloc uşor.

Obama va trebui să se concentreze în primul rând asupra politicilor interne, asupra gravelor dezechilibre în primul rând financiare , reorientarea priorităţilor va fi cheia succesului sau insuccesului acestei administraţii, reducerea şi reorientarea în primul rând al cheltuelilor militare prin renunţarea la politica de unic jandarm al lumii de acceptare a noilor realităţi existente prin recunoalterea noilor forţe economice apărute pe plan mondial.

Întărirea continua a Uniunii Europene, creşterea puterii economice a Chinei alături de cea a Japoniei, renaşterea puterii militare a Rusiei vor duce implicit la încheierea perioadei în care lumea mai poate fi controlată de o singură supraputere iar America va trebui să strângă relaţiile cu Europa îndeosebi cu nucleul dur franco-german în perspectiva atragerii întregii Uniuni Europene alături de SUA într-o relaţie de adevătat parteneriat cu drepturi dar şi obligaţii egale.

SUA va trebui să împartă puterea cu Europa iar europenii vor trebui să înţeleagă că simpla putere economică dacă nu este susţinută de o voce unitară şi de o forţă militară echivalentă nu au nici o şansă să răspundă provocărilor viitorului.

Make a Comment

Lasă un comentariu

4 răspunsuri to “Alegerile prezidenţiale americane au fost câştigate de către europeni”

RSS Feed for Radupress’s Weblog Comments RSS Feed

Obama va avea mult de lucru. Bush a crezut că SUA poate să fie singura super putere mondială. Chiar a crezut că e cel mai puternic om de pe planetă. Obama sper să fie mai cu picioarelepe pământ şi să vadă ce se întâmplş în China şi în Rusia pentru că nici Rusia nu e de neglijat. Putin, Medvedev şi alţii asemenea lor nu vor să accepte că nu mai au niciun rolde jucat şi se pare că au şi moriv să nu recunoască.
Pe de altă parte at SUA cât şi UE trebuie săînţeleagă că exustenmţa unui singur pol de putere este periculaosă chiar şi pentru însuşi polul respectiv precum şi că existenţamai multora nu trebuie să însemne altceva decât colaborare.

Sunt perfect de acord, SUA a demonstrat ca si-a atins limitele, efortul continu de inarmare a secatuit-o, povara financiara a razboiului i-a pus capac, singura ei solutie de iesire din criza este apropierea de aliatii traditionali si acest lucru se va vedea cat de curand.
In caz contrar Uniunea Europeana va fi tentata de o apropiere mai mare de Rusia de ale caror resurse naturale este legata devenind astfel un concurent mult prea puternic pentru americani.

Multumesc de vizita, cat despre Obama vom vedea evolutia dansului.
Keep in touch

Georgescuradu bine ai venit si te astept in continuare.


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...