PNL partid de centru dreapta

Posted on aprilie 18, 2008. Filed under: liberal, media, politica, ziare | Etichete:, , |

Partidul Naţional Liberal şi Acţiunea Populară au semnat astăzi protocolul de fuziune prin absorbţie rezultând singurul partid de centru-dreapta credibil din punct de vedere programatic şi doctrinar.

  • Evenimentul a avut loc la Palatul Parlamentului şi va fi precedat de două congrese extraordinare ale celor două partide. Fostul preşedinte al României a spus că se va retrage de pe scena politică în urma acestui acord politic, urmând să se ocupe de acţiuni din sfera societăţii civile.

Fuziunea dintre PNL şi Acţiunea Populară face parte din proiectul de coagulare a forţelor de centru dreapta, demarat de liberali anul trecut după destrămarea Aliaţei Dreptate şi Adevăr.

  • Tăriceanu a precizat că „PNL a arătat în ultimii patru ani că e un partid al libertăţii, al libertăţilor individuale şi al creşterii economice. România nu cred că se poate întoarce la o politică de stânga, pentru că politica de stânga ar duce la încetinirea creşterii economice şi la revenirea în trecut. Totodată, nu cred că ne putem permite ca România să se îndrepe către dictatura unei singure persoane. Prin fuziunea cu AP încercăm să aducem în politica românească o serie de valori civic-liberale, pentru că este nevoie ca mesajul nostru să fie îndreptat către cetăţean, pe care încercăm să-l aducem să participe în politică. Aş numi acest lucru o misiune civică şi pragmatică, civismul fiind respectul faţă de potenţialul politic al fiecărui cetăţean”

Make a Comment

Lasă un comentariu

6 răspunsuri to “PNL partid de centru dreapta”

RSS Feed for Radupress’s Weblog Comments RSS Feed

Radule, explica-mi si mie ce e „dreapta” in Romania.

Personal, Taricel mi se pare un mare demagog, se poate ca demagogia lui sa aibe nevoie de nationalism pentru viitoarele alegeri?

Ce nu inteleg e care e ideologia nationalistilor din Romania. Poti sa-mi explixi?

Data viitoare cand mai trec pe aici promit sa ma semnez si sa imi expun o parere.

Oana, imi pare bine ca ai revenit.

v – asa e politicos sa faci.

Balauru, vezi tu nici politicienii nostri nu stiu prea bine sa deosebeasca o ideologie de alta desii fac parte din partide de dreapta sau de stanga pe ei nu ii intereseaza decat sa fie alesi pe locuri eligibile in Parlament de aceea pot trece cu usurinta de pa un partid la altul iar in cazul PD-L-ului chear au trecut cu totii de la social-democratie la un fel de coctail ideologic care nu ascunde decat lipsa totala de ideologie a acestui partid.
Taricel cum ii spui tu, mie mi se pare un om echilibrat care a reusit sa conduca aceasta tara 4 ani in ciuda divergentelor cu un presedinte dificil si a unei opozitii pesediste total debusolate si incrancenate doar in lupte interne de putere.
Cat despre nationalism si mai ales cel interbelic pot sa iti spun ca a avut si un rol pozitiv mai ales in marele atasament pe care l-au avut pentru problema nationala dar si cea religioasa. Din pacate nu au inteles unde este limita,nu poti sa-ti aperi interesul national limitand dreptul altora, inrobind pe cei ce nu seamana cu tine, exterminand alte semintii, aplicand politica pumnului in gura.
Dreapta pune accentul pe libertatea omului, pe accesul sau neangradit la libertate, lasa omului liberul arbitru de a actiona conform intereselor sale fara nici o piedica administrativa, lasa omul sa isi hotareasca singur destinul dupa puterea si capacitatea lui.
Dreapta are o singura ingradire majora peste care nu se poate trece, este respectarea libertatii celuilalt, respectarea libertatii de actiune a tuturor oamenilor in parte fara nici o exceptie, de aceea legile care calauzesc ideologia de dreapta sunt legiile de baza ale societatii, legi simple, clare care nu pot fi modificate sau interpretate in functie de conjunctura, ex. :
Libertatea omului
Legea proprietatii
Libera initiativa
Libertatea cuvantului
Economia de piata
Obligativitatea respectarii legii sub sanctiunea nerespectarii acestora.
Dreapa nu are nici o legatura cu dictatura de orisice fel cu autoritarismul sau cu orice ideologie care incearca sa se legitimeze prin asa zisul interes major al unor comunitati ce trebuiesc aparate imotriva altor comunitati.


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...