Angela Merkel lider la Sammit-ul NATO din Bucureşti

Posted on aprilie 3, 2008. Filed under: Basescu, Bucuresti, democrat, liberal, politica, sammit nato, ziare | Etichete:, , , |

,,,

Sammit -ul bucureştean al NATO se caracterizează în primul rând prin democratizarea organizaţiei, dacă până la prezentul sammit hotătârile s-au luat în primul rând în funcţie de interesele americane, dacă până la Bucureşti NATO a însemnat 90% SUA şi 10 % restul, de la 2.o4.2008 e.n. se poate considera că NATO s-a schimbat, NATO s-a europenizat, NATO s-a democratizat.

  • Europa a reuşit să iasă de sub dictatura SUA, Europa a reuşit să se scuture de interesele hegemoniste ale Marelui Licurici afirmându-şi în sfârşit propriile interese.

Tadnemul franco-german combinat cu pragmatismul anglo-sacson a reuşit ridiculizarea politicii americane.

Betul Bush a trebuit să-şi retracteze declaraţiile la fiecare 24 de ore în funcţie de contrele franco-germane, de la promisiunile pe care americanii le-au făcut Ucrainei , Georgiei şi Macedoniei până la faptele concrete drumul s-a dovedit de-a deptul inaccesibil. Greutatea şi valoarea vorbelor s-au dovedit simple promisiuni fără acoperire în faţa argumentelor germane.

Macedonia a inţeles că nu poate accede în NATO doar ajutând SUA în războiul din Afganistan, este necesară o reală acceptare a condiţiilor de bună vecinătate cu europenii, Ucraina va trebuii să priceapă şi ea că nu poate accesa în NATO în pofida opoziţieie minorităţii ruse din propria ogradă.

  • S- a demonstrat din nou, dacă mai era nevoe, că baza puterii nu stă în numărul ogivelor nucleare de care dispune un stat ci în forţa economică şi politică pe care o reprezintă, cine nu pricepe ce înseamnă creşterea valorii euro în raport cu descreşterea valorii dolarului nu va înţelege nici raportul mondial de forţe existent

Axa Bucureşti Londra Washington pe care Băsescu a incercat să o promoveze în politica sa externă a fost înfrântă de Axa Berlin Paris Madrid Roma la care se pare că va adera şi Londra iar pe termen lung poate şi Moscova.

Make a Comment

Lasă un comentariu

6 răspunsuri to “Angela Merkel lider la Sammit-ul NATO din Bucureşti”

RSS Feed for Radupress’s Weblog Comments RSS Feed

Eu nu cred ca NATO s-a democratizat, tot SUA, dicteaza, nu vad un UE, unit, in primul rand nici armata nu au, cine-i presedintele UE ? totul e doar formal.

O analiza excelenta. Numai ca eu nu as fi atat de drastic cu Macedonia. Nu cred ca merita acest tratament. In general, cred ca tarile atat de incercate din spatiul fostei Iugoslavii trebuie incurajate, altfel se vor auto-izola si pentru regiune aceasta ar fi catastrofal.
Imi pare rau ca Romania nu a stiut sa valorifice mai mult aceasta ocazie unica din aceste zile, nu a stiut sa se afirme decat prin declaratii ostile ale presedintelui Basescu, fara sa vina cu initiative si idei constructive. Pacat.

Ovidiu, Europa nu are Preşedinte, are în schimb o un lider numit ” EURO ” bazat pe o economie mult mai competitivă decât cea americană.
Cât despre armata UE ea este gata formată nu aşteaptă decât implicarea mai activă a europenilor în actul de conducere al NATO.
Chear la prezentul sammit Franţa a luat decizia de a se implica în toate comandamentele militare efective.

Doamna Corina aveţi perfectă dreptate, preşedintele nostru nu are capacitatea construirii unei politici externe în jurul intereselor naţionale, nu este un om de echipă care să concentreze toate forţele spre o direcţie dorită şi sprijinită de toată societatea românească.
Declaraţiile sale prea brutale şi de multe ori contradictorii nu au alt efect decât acela de a bulversa şi deruta atât politica internă dar şi cea expernă a României.

@radupress,

si eu cred ca este nevoie ca Europa sa se emancipeze cu adevarat, sa devina o putere reala, o mare putere, un jucator important pe arena politicii globale, cum ar spune Javier Solana.
Cat despre axa de care vorbea Basescu, oare cati au inteles ca oamenii presedintelui se intalneau in America cu spionii rusi? Cel putin astea sunt informatiile mele din zona serviciilor externe si tare ma tem ca au dreptate!

Maria, un exemplu graitor al intereselor pe care Basescu vrea sa le promoveze se regaseste in luarea de cuvant pe care a avut-o in fata Ministerului Apararii in care a sustinut achitionarea de avioane de vanatoare F 16 de la americani, avioane depasite din punct de vedere tehnic si moral.
Asta este adevarata fata a presedintelui nostru.
In loc sa achizitionam avioane noi si moderne de la europeni, Basescu vrea harburile americane.


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...