Balamucul politic bucurestean.

Posted on ianuarie 16, 2008. Filed under: Basescu, media, politica, Tariceanu, ziare | Etichete:, , , |

Abuzul procurorului Norica, facut, de fapt, de militieni
Norica Nicolai a declarat ca adevaratul motiv pentru care seful statului nu este de acord cu nominalizarea sa in fruntea Ministerului Justitiei se datoreaza cazului Omar Hayssam. Senatorul PNL a spus ca a facut parte din comisia care a anchetat cazul Hayssam: “Nu uitati ca am fost in comisia care a anchetat cazul Hayssam. Stiu ce spun si voi face public dosarul pentru a lamuri multe probleme”, a precizat Norica Nicolai. Senatoarea sustine ca Traian Basescu este celebrul “domn profesor”, personajul cheie, coordonator al operatiunii “fuga” lui Hayssam din Romania. E bine ca, desi este femeie, Norica se dovedeste o femeie cu oaie. Si, sa-l santajezi pe Base, adica sa lupti cu armele lui, este un act de curaj. Dar, cu aceasta declaratie, Norica a pierdut, dupa cate cred, sansa de a mai fi inscaunata la Justitie. Pentru ca sunt foarte, foarte multi si raspanditi oamenii implicati in cazul Hayssam. Si, unii dintre acestia vor lua celebra decizie de a o numi sau a o flitui pe Norica.

Preşedintele Băsescu a trimis azi ministrului interimar al Justiţiei, Teodor Meleşcanu, cererile de declanşare a urmăririi penale a opt foşti şi actuali miniştri, informează Administraţia Prezidenţială. Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei, demnitarii trimişi în judecată sunt: Adrian Năstase, fost prim-ministru al României, Miron Tudor Mitrea, fost ministru al lucrărilor publice, transporturilor şi locuinţei, Tudor Alexandru Chiuariu, fost ministru al justiţiei, Zsolt Nagy, fost ministru al comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei, Victor Babiuc, fost ministru al apărării naţionale, Nicolae Paul Anton Păcuraru, ministrul muncii, familiei şi egalităţii de şanse, Ioan Codruţ Şereş, fost ministru al economiei şi comerţului, Decebal Traian Remeş, fost ministru al agriculturii şi dezvoltării rurale.

Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a declarat azi că Norica Nicolai a greşit procedural în cazul invocat de preşedintele Traian Băsescu, dar că, la acel moment, a fost sancţionată pentru această greşeală şi că, din punct de vedere legal, îndeplineşte condiţiile pentru preluarea portofoliului Justiţiei.

„În cazul Norica Nicolai situaţia este foarte clară: anumite chestiuni de ordin procedural nu au fost respectate”, a spus Tăriceanu, arătând că foarte mulţi greşesc, „chiar şi preşedintele”.

Şeful Executivului a subliniat, totodată, că, pentru greşeala ei, Norica Nicolai a fost sancţionată profesional.

„Peste tot în lume, când un om a greşit şi şi-a luat pedeapsa, chiar dacă a fost şi condamnat, vine momentul reabilitării, îşi reia drepturile civile, prin urmare poate ocupa şi o funcţie. Nu pot să ţin condamnat un om toată viaţa pentru o greşeală”, a afirmat premierul.

„În cazul Noricăi Nicolai vorbim despre o simplă greşeală procedurală pentru care a fost sancţionată la vremea respectivă”, a subliniat Tăriceanu.

În context, primul-ministru a făcut apel la preşedintele Traian Băsescu pentru a analiza elementele temeinice, profunde, legate de pregătirea profesională a Noricăi Nicolai şi a spus că, dacă va considera necesar, îi va transmite şefului statului o invitaţie oficială de a se întâlni şi a soluţiona acest caz. Călin Popescu-Tăriceanu a arătat că, în funcţie de rezultatul întâlnirii cu şeful statului, va lua o decizie cu privire la sesizarea Curţii Constitutionale

Make a Comment

Lasă un comentariu

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...