Grecii scot ţara la mezat

Posted on aprilie 24, 2010. Filed under: buget, criza, economia, Grecia, guvern, media, politica | Etichete:, , , , , |

  • O companie privată germană încearcă în prezent să vândă o insulă grecească pentru 45 de milioane de euro potrivit “Bild”.Grecia deţine circa 6.000 de insule , dintre acesta o parte au fost scoase la vânzare.Se pare că grecii le-au dat dreptate nemţilor. În urmă cu o lună, mai mulţi politicieni germani au solicitat autorităţilor de la Atena să vândă din insule pentru a diminua datoriile Greciei. „Statul elen trebuie să renunţe la participaţii la companii şi să vândă proprietăţi funciare, precum insulele nelocuite”, spunea atunci deputatul liberal german Frank Schäffler, într-un articol apărut în „Bild” cu titlul „Vă dăm bani daţi-ne Corfu.Dacă ar vinde toate cele 6.000 de insule, statul elen ar mai scăpa de povara datoriilor externe.

Protestele violente în Grecia au reapărut după ce guvernul elen a cerut ajutor financiar de la UE şi FMI. Demonstranţii au ieşit pe străzile capitalei pentru a protesta împotriva deciziei guvernanţilor şi s-au luat la bătaie cu forţele de ordine.

Nemulţumirea oamenilor a fost generată de anunţul oficial făcut vineri de guvernul lui George Papandreou, care a ajuns la concluzia că Grecia nu poate evita falimentul fără un ajutor financiar extern.

Aşa cum se şi anticipase în presa străină, grecii au ieşit în stradă pentru a-şi manifesta nemulţumirea, nefiind de acord cu această decizie şi trăind cu teama că va urma o perioadă la fel de grea.

Ciocniri violente au avut loc între greci şi forţele de ordine care au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe manifestanţi, cei care la rândul lor au ripostat cu pietre. Potrivit unui sondaj recent, mai mult de jumătate din greci cred că ajutorul primit de la Uniunea Europeană şi FMI va ajunge să fie dăunător pentru ţară.

  • Situaţia în care a ajuns Grecia seamănă izbitor de mult cu a noastră, proastă guvernare, îndatorare  peste măsură , corupţie , cheltuirea banului public în mod iresponsabil , faliment !
  • Ar mai fi şi ceva deosebiri , dacă grecii mai pot scoate câteva insule la vânzare noi în schimb am cam vândut tot. Industria s-a împuţinat , în agricultură jumate de terenuri nu mai sunt lucrate iar de transporturi ce să mai vorbim , infrastructura este la pământ.
  • Singura resursă ce ne-a mai rămas este forţa de muncă ieftină pe care am exportat-o în toată Europa şi în urma căreea continuă afluxul de euro ce intră în tară.
Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: