Miroase a furtună în PDL

Posted on noiembrie 6, 2009. Filed under: Alegeri, Basescu, blaga, criza, elena udrea, media, politica, videanu | Etichete:, , , , , , , |

PD - REUNIUNE

Ultimele zvâcniri ale lui Băsescu denotă disperare. Deruta în care se află, imposibilitatea de a ieşii din clinciul în care singur s-a băgat îl va duce sigur la pierzanie. Ultimul act politic şi anume nominalizarea lui Negoiţă pentru funcţia de prim ministru se înscrie astfel pe linia care îl va duce pe Traian Băsescu  la naufragiul politic atât în ceea ce îl priveşte pe el ca persoană cât şi întregul sitem pe care îl conduce şi aici mă refer în primul rând la ţara pe care o conduce , la Partidul Democrat , la întregul păienjeniş de relaţii economice mai mult sau mai puţin subterane pe care se bazează puterea sa.

Dacă în ceea ce priveşte România, ea se va descotorosii de el peste o lună prin alegeri, nu acelaşi lucru se va întâmpla cu PDL-ul.

Soarta acestui partid de care şi-au legat destinele şi mulţi oameni de bună credinţă va fi pusă sub semnul întrebării. Gradul de izolare în care se află, imaginea de partid rigid,  aservit doar intereselor unui grup corupt restrâns în jurul lui Băsescu şi al clicii sale, va fi greu de înlăturat păstrându-l pe Băsescu.

  • Mai curând sau mai târziu marinarul va trebuii aruncat peste bord.
  • Mai degrabă mai curând decât mai târziu PDL-ul va trebuii să se descotorosească de personaje gen Udrea, Videanu, Negoiţă, Berceanu, Flutur, Boc,  etc.
  • Nu ştiu dacă Blaga va reuşii să resusciteze acest partid, să îl democratizeze, să îi schimbe faţa, să îl europenizeze dar sunt sigur că dacă nu o va face PDL-ul are toate şansele să dispară de pe eşicherul politic în următoarea etapă.
Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

13 răspunsuri to “Miroase a furtună în PDL”

RSS Feed for Radupress’s Weblog Comments RSS Feed

Abia aştept viermuiala când domnul Negoiţă va accede natural şi la preşedinţia PD-L. Va fi o luptă surdă.

Spre binele acestui partid, in care multi si-au pus mari sperante, sa ii uram o grabnica insanatosire.

Eu unul mi-aş dori o reformă adevărată care să înceapă cu definirea doctrinară.

La noi se potriveste foarte bine teoria formelor fara fond in problema doctrinelor, PDL si-a pus eticheta de partid popular si mai nou de liberal, s-a inscris in PPE, insa a uitat esentialul, a uitat sa se transforme efectiv inrt-un asemenea partid.
Probabil lucrul asta se va face in perioada urmatoare, in opozitie vor avea timp sa reflecteze asupra problemei.

Personal mă îndoiesc. Priviţi la membrii PD-L, la cei care activează în prima linie. Vedeţi cumva o preocupare pentru lectură, pentru studiu, pentru concepţie doctrinară? Personal cred că domniile lor se bazează pe nişte consilieri citiţi care le fac rezumate cu răspunsurile de natură politică. Eşalonul întâi într-un partid ar trebui să fie o elită intelectuală care să înţeleagă mecanismele politice, filosofia, dreptul, construcţiile principiale…

Sper din toată inima ca politica să redevină la ce a fost acum 100 de ani, măcar la acel nivel.

In toate partidele se gasesc oameni exceptionali dar si lichele, intelectuali de marca dar si Vanghelii, persoane bine sau rau intentionate.
Partidele reprezinta oglinda societatii romanesti cu plusurile dar si cu minusurile sale.
Noi facem gresala sa credem ca politicienii ar trebuii sa fie cei mai buni, cei mai competenti, cei mai altruisti dintre noi iar pentru faptul ca ei nu sunt cum ni-i imaginam noi, ne simtim dezamagiti, parasiti chiar indignati.
Uitam un lucru esential:
Democratia nu cerne valorile , votul universal nu are drept consecinta obtinerea unei elite in adevaratul sens al cuvantului.
Prin votul universal nu ajung la conducerea societatii varfurile ci aceea medie existenta la nivelul societatii de la momentul dat, persoane fara insusiri deosebite nici in sens pozitiv dar nici in sens negativ.
Trecerea de la votul cenzitar la votul universal a generat regresia clasei politice pentru ca a egalizat valoarea votului unui analfabet cu votul unui profesor universitar.

Este adevărat, lumea politică este amestecată, mai ales între competenţi şi incompetenţi. Este normal să fie aşa, partidul nu este, şi nici nu trebuie să fie, unul strict al elitelor. Dar dacă în vârful partidelor nu ajung cei mai buni, atunci scopul partidului politic nu se reflectă în nevoia socială. Astfel de partide mai mult încurcă democraţia decât o ajută.

Brucan a fost optimist, democratia se invata in decenii, in plus nici sistemul democratic nu este perfect dar este singurul sistem perfectibil.

Mai mult, democraţia nu este deplină niciodată pentru că dorinţa de instaurare a unei dictaturi este înscrisă în codul genetic al omului.

Foarte adevarat, dorinta nestavilita a omului de a poseda, de a-si domina semenii face parte din codul nostru genetic.
Iata de ce nici un om nu trebue sa ajunga in situatia de a exercita singur puterea, puterea corupe iar puterea absoluta corupe absolut.
In democratie regula de aur este sepatatia puterilor in stat, echilibrul puterilor trebue pastrat, controlul reciproc al puterilor este garantul functionarii sistemului democratic.
De aceea, in contextul actual, atacul presedentiei asupra parlamentului, incercarea de a slabii parlamentul este un atac direct impotriva democratiei.
Un parlament unicameral, redus numeric, ales prin vot uninominal pur va fii mult mai usor de manipulat de un presedinte asa zis jucator.

Sper că nu-l regreţi, că nu-i plângi de milă, …

Zamfir Pop, bine ai venit!
Eu doar incerc sa ii analizez, despre regrete nici pomeneala.


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: