Hunedoara la 744 de ani

Posted on august 30, 2009. Filed under: Alegeri, boc, criza, guvern, hunedoara, media, Pogea, politica, videanu | Etichete:, , , , , , |

HunedoaraCASTELUL

Atestată documentar la 30   august  1265 sub numele Hungnod, conform registrului de dijme papale, Hunedoara este astazi la 744 de ani de atestare documentara un oras ce se confrunta cu grave probleme economice si sociale.

Daca dupa 1884 cand a fost pus in functiune primul cuptor siderurgic modern orasul a prosperat in permanenta ajungand prin anii 90 la o populatie de 89000 de locuitori, astazi abia mai numara 60ooo.

Alta data citadela otelului romanesc, astazi muzeul fierului vechi, noul proprietar ArcelorMittal restructureaza si defriseaza.

Conform unui dosar depus la DIICOT de sindicatul „Solidaritatea”, în luna iulie 2006 s-a constatat lipsa unei cantităţi de 20.000 de tone de fier vechi, ceea ce echivalează cu 400 de vagoane de materie primă, respectiv 12 milioane de dolari marfă intern, 22 de milioane de dolari marfă export sau circa 363 de tone de oţel lichid, echivalentul a 363 de tone laminate, având o valoare de circa 110 milioane de dolari – ( Saptamana Financiara ) dosar inca nesolutionat.

Asta sa fie si soarta de astazi a  Romaniei cara l-a promovat pe domnul Pogea in fruntea Ministerului de Finante dupa acrivitatea prodigioasa pe care a prestat-o domnia sa atat in fruntea combinatului cat si ca viceprimar in perioada 2oo4 – 2006 la Hunedoara.

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: