Curat democraţie Coane Fănică

Posted on decembrie 13, 2008. Filed under: Adrian Nastase, Alegeri, Basescu, democrat, economia, Iliescu, ion iliescu, liberal, media, politica | Etichete:, , , , |

demonstratiebudapesta Septembrie 2006 – Budapesta –

Manifestările,organizate de simpatizanţii cercurilor naţional-conservatoare prin transmiterea unor mesaje pe telefoane mobile, au început duminică seara, în urma difuzării la postul de radio naţional a unei expuneri rostită de primul ministru Ferenc Gyurcsany în faţa grupului parlamentar al socialiştilor, pe 26 mai.

Premierul a recunoscut atunci că, pentru a câştiga alegerile din aprilie, Partidul Socialist şi-a minţit alegătorii, camuflând greutăţile şi inevitabilitatea luării unor măsuri de austeritate.

  • Nu au trecut decât doi ani de la susmenţionatele evenimente petrecute la doi paşi de Bucureşti, evenimente din care clasa noastră politică nu a reuşit să înveţe nimic.

În disperarea lor de a intra în parlament ne-au promis măriri de pensii şi salarii de 50%, mii de locuri de muncă, sute de km de autostrăzi, ne-au minţit şi ne-au cumpărat cu vorbe şi cu bani în dispreţul total al bunului simţ.

Mult trâmbiţata curăţare a clasei politice prin aplicarea votului uninominal a dus în final la o şi mai slabă calitate a democraţiei noastre originale a căror rezultate nu vor întârzia să apară.

Primele efecte nu sunt deloc promiţătoare dacă luăm în calcul graba  cu care toţi parlamentarii proaspăt aleşi se înghesue la guvernare, ce dacă PSD este partid de stânga ce mai contează pentru aleşii acestui partid doctrina sau promisiunile deja uitate în faţa mirajului puterii, ce dacă PDL este un partid popular, ce dacă a jurat prin statut să nu mai colaboreze cu corupţii pesedişti când poftele prezidenţiale se cer satisfăcute, ce dacă UDMR conduce ţara de 12 ani neântrerupţi, simpla trimitere în opoziţie l-i s-ar părea o uriaşă discriminare antimagheară de parcă ungurii ar avea dreptul constituţional de a fi permanent în guvern  iar, să zicem hunedorenii, nu.

Ce mai contează că aceşti indivizi nu au fost aleşi nici de jumătate din români , în plus nici cei care i-au ales  nu se gândeau la noua găselniţă prezidenţială respectiv CONCUBINAJUL PENTRU ROMÂNIA între PSD şi PDL.

Desconsiderarea şi umilinţa la care suntem supuşi de către cei care ne conduc nu poate să nu aibă şi efecte cu atât mai mult cu cât criza economico-financiară pe care o vom parcurge nu poate să nu ne afecteze în modul cel mai direct.

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: