Să alegem între programe anticriza şi lovituri de stat

Posted on noiembrie 12, 2008. Filed under: Alegeri, Basescu, criza, democrat, economia, media, politica, social, Tariceanu, Uninominal, Vot, ziare | Etichete:, , , , , |

taticeanubasescu

În timp ce preşedintele Băsescu ne informează cum se va desfăşura LOVITURA DE STAT prin care forţele oculte se vor instala la putere, prin ce mijloace haine va fi el înlăturat de la putere, ce conspiratii se pregătesc împotriva ţărişoarei noastre dacă nu vom vota pe 30 noembrie cu PD-L-ul prezidenţial, Primul Ministru s-a pus pe treabă :

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a susţinut o declaraţie de presă pe tema economiei şi a locurilor de muncă, în contextul crizei financiare care ameninţă să lovească şi ţara noastră.

„Am considerat că este necesar ca Guvernul să prezinte un plan bine articulat de creştere de locuri de muncă şi de creştere economică.” a declarat premierul. În prag de alegeri, actualul premier lasă moştenire viitorului guvern un programul care se întinde pe patru ani şi are o valoare de 10 miliarde de euro. Acesta are trei priorităţi: oamenii, firmele româneşti şi sectorul bancar. „Vom continua să scădem taxele. CAS-ul va scădea la 30%. Vom ajunge astfel la una dintre cele mai scăzute contribuţii sociale din Europa.”

Potrivit premierului, începand cu 1 ianuarie 2009 va fi acordat un bonus de 5% pentru toţi cei care îşi plătesc impozitele la timp. De asemenea, dividendele care vor fi reinvestite sau investite în firme noi vor fi scutite de plata impozitelor.

Premierul a anunţat şi că guvernul va dubla fondurile bugetare alocate programelor de construcţii de locuinţe.

În domeniul şomajului, pentru fiecare loc de muncă nou creat, întreprinderile vor primi 1000 de euro pentru angajarea unei persoane care şi-a pierdut slujba de mai mult de trei luni.

Programul Guvernului mai presupune suplimentarea plafonului de garantarea a creditelor pentru IMM-uri cu 100 milioane de euro anual.

In domeniul bancar, Tăriceanu a afirmat că principala problemă în România este reprezentată de lipsa lichidităţilor pentru credtiare. În acest sens, guvernul va majora capitalul social al CEC Bank cu 250.000 de euro. Şi sectorul IMM va fi susţinut, prin intermediul Exim Bank.

De asemenea premierul a anunţat înfiinţarea unui grup de lucru care va avea sarcina realizării unui „masterplan” pentru a se asigura că una din funcţiile de bază ale sistemului bancar, finanţarea economiei, să fie îndeplinită cu succes.

Miercuri a avut loc o şedinţă de guvern, urmată de o întâlnire a premierului cu bancherii pentru a discuta despre efectele crizei financiare asupra sitemului economic românesc.

Make a Comment

Lasă un comentariu

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...