Criza internatională afectează grav Romania !

Posted on octombrie 13, 2008. Filed under: comert, criza, economia, media, politica, ziare | Etichete:, , , |

Numai în ultima lună, Bursa de la Bucureşti a pierdut circa 40 de miliarde de lei din capitalizare scăzând de la 102,52 de miliarde de lei la 61,68 de miliarde de lei.

Căderea aproape continuă a bursei din ultimele luni a culminat cu cele două recorduri negative de săptămâna trecută. Astfel, pentru prima dată de la reînfiinţarea Bursei de Valori Bucureşti în 1995 până astăzi, bursa a fost închisă din cauza prăbuşirii indicilor principali ai pieţei, şi nu din motive tehnice. Indicele general al pieţei BET-C, care monitorizează evoluţia tuturor acţiunilor listate, a căzut în 68 de minute cu peste 10%, oficialii bursei hotărând că este mai bine să închidă şedinţa, pentru a nu pica şi mai mult.

  • Efectele sunt mult prea ingrijoratoare , criza economică mondială a afectat şi colosul siderurgic de la Galaţi, care va reduce la jumătate producţia de laminate, senatorul UDMR Verestoy Attila a declarat că valoarea acţiunilor sale a scăzut la jumătate, si daca ar fi numai el nu ar fi nici o problema dar valoare actiunilor aproape s-a injumatatit comparativ cu anul trecut, producătorul austriac de oţel Voestalpine ar putea să-şi amâne decizia referitoare la invesţia de cinci miliarde de euro într-un combinat siderurgic, pentru care compania va avea de ales între România, Bulgaria, Turcia şi Ucraina si exemplele pot continua.
  • Situatia cea mai grava vine insa de la cele 3 milioane de romani care lucreaza in afara granitelor si care isi gasesc din ce in ce mai greu de lucru, sa nu uitam ca ei sunt cu adevarat motorul economiei iar scaderea fluxului de valuta pe care ei il furnizeaza va duce la adevarata criza a economiei romanesti.
Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: