Panică printre parlamentarii dâmboviţeni

Posted on octombrie 5, 2008. Filed under: Alegeri, manipulare, media, politica, Vot | Etichete:, , , |

„Daca pentru profesori s-a luat o decizie politica de majorare a salariilor cu 50%, atunci nici noi nu vom accepta o crestere sub acest nivel”, a aratat Marica, avertizand ca sindicalistii lui pot arunca Romania in haos. si ministrul Finantelor, Varujan Vosganian, crede ca functionarii ar putea crea „o situatie de necontrolat” prin blocarea Trezoreriei. Guvernul va avea o noua intalnire cu functionarii publici la inceputul saptamanii viitoare.

Premierul Tariceanu a convocat pentru sambata o intalnire cu ministrii Finantelor, Muncii, Internelor si Educatiei pentru a analiza situatia creata in urma adoptarii legii privind majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice si implicatiile bugetare ale solicitarilor de mariri salariale.

Intrevederea va avea loc la ora 11.00, la Palatul Victoria, si la ea vor participa si secretari de stat din ministere

Camera Deputatilor a adoptat marti, cu 254 de voturi pentru, legea prin care salariile cadrelor didactice se majoreaza cu peste 50% incepand de la 1 octombrie, actul normativ mergand spre promulgare la presedintele Romaniei.
Presedintele Traian Basescu a anuntat miercuri ca va promulga legea.

Tăriceanu a atras atenţia că o astfel de iniţiativă nu poate să vizeze o singură categorie profesională şi că „măsurile populiste” de acest gen riscă să arunce şi România în criză. „Trebuie să ţinem seama că sistemul financiar global se confruntă cu cea mai mare criză de la război încoace. România nu este afectată în mod direct, însă se vor manifesta şi la noi efecte colaterale. Au apărut semnale ce nu pot fi ignorate: leul a trecut de 3,9 (lei/euro)”, a afirmat Tăriceanu.

Panica pe care i-a cuprins pe aleşii noştri de aşi pierde privilegiile, frica deputaţilor şi a senatorilor, indiferent de apartenenţă politică, de a se vedea excluşi din cercurile puterii, perspectiva evaporării ciolanului tulbură întratât minţile politicienilor de conjunctură încât îi determină să acţioneze în cel mai jalnic mod. Populismul deşănţat nu mai cunoaşte limite, acţiunile lor seamăna panică la Palatul Victoria şi la Banca Naţională.  După ei potopul, în plin plin proces de criză internaţională în care întreaga economie mondială se pregăteşte de o puternică recesiune, parlamentarul român votează creşteri salariale de 50%, creşteri de pensii tot de 50% în dispreţul total al realităţilor economice existente.

  • Ce mai contează  pentru ei faptul că românii s-ar putea confrunta cu o nouă inflaţie de proporţii ca aceea de pe vremea lui Văcăroiu, ce mai contează că în aceste condiţii nici profesorii şi nici pensionarii nu se vor mai putea bucura de aşa zisa creştere salarială, important este ca ei să fie realeşi în confortabilele fotolii parlamentare pentru a-şi mai şoptii în barbă încă o dată :
  • ” – Ce şmecher mai sunt, iară i-am prostit şi timp de patru ani pot să îmi văd de afacerile mele ! „
Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: