Putin şi Bush la sammitul pensionarilor de la Sochi

Posted on aprilie 6, 2008. Filed under: Adrian Nastase, Basescu, democrat, Iliescu, liberal, manipulare, Maria Barbu, media, Melescanu, Realitatea, social, ziare | Etichete:, , , , , |


” Rămâne cum am stabilit ! ”

  • Sochi, Rusia, ultima întâlnire mai mult protocolară decât de importanţă istorică între cei doi oameni politici aflaţi în amurgul puterii.

Dacă Putin va mai avea un timp un rol important de spus în politica internă a Rusiei pentru că în politica externă de mare purere a Federaţiei Ruse se va afirma o nouă stea cea a lui Dimitry Medvedev, în politica americană schimbările vor fi mai profunde.

După alegerile prezidenţiale din SUA în care democraţii lui Barack Obama se pare că vor avea şansa cea mai mare, americanii vor fi nevoiţi să îşi îndepte atenţia în primul rând asupra politicilor economice prea mult neglijate de actuala administraţie de la Casa Albă, lăsând politica externă dacă nu pe locul doi dar efectuată cu mult mai mult pragmatism decât în prezent.

Economia americană nu va mai putea suporta multă vreme implicarea directă a forţelor sale militare în multiplele teatre de război fără sprijinul aliaţilor din NATO fapt ce va duce la creşterea implicării statelor din aşa zisa Vechea Europă atât direct militar cât şi în procesul decizional strategic.

  • De aceea principalul scop american în relaţia cu Rusia este respectarea „statut quo-ului” după cum spuneam RĂMÂNE CUM AM STABILIT !
Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

2 răspunsuri to “Putin şi Bush la sammitul pensionarilor de la Sochi”

RSS Feed for Radupress’s Weblog Comments RSS Feed

Radu, cred ca ceea ce urmeaza este deja un scenariu stabilit de adevaratii lideri, din umbra, ai lumii. Stocurile de hidrocarburi ale Rusiei sunt in faza critica, deci politica ruseasca in urmatorii ani va fi un bluff jucat in fata UE, in timp ce America, desi in recesiune, are potential de a recupera. Americanii se vor preface ca vor incetini (slow down) luptele in teatrele de razboi de acum, dar vor cauta de fapt alte tinte, pt a crea o retea mondiala care sa le asigure producatorilor americani de armament o permanenta si sigura piata de desfacere. Europa va fi singura putere care, daca ar avea un demers inteligent de leadeship, ar putea deveni, in urmatorii ani, o foarte semnificativa putere si un jucator f puternic pe esichierul mondial.

Maria,viaţa bate filmul.
Ruşii mai au hidrocarburi cunoscute cam pentru 20 de ani, între timp se vor face prospectiuni geologice pentru descoperirea de noi zăcăminte.Să ne uităm doar pe o hartă şi ne vom da seama cât de întinsă e Rusia asta iar Siberia nu este cercetată nici măcar în mică proporţie.
Singura lor problemă este tehnologia de extracţie de la medie şi mare adâncime şi spaţiile mari de transport.
În ceeace priveşte America, SUA este în criză nu de azi de ieri, războiul rece a afectat-o şi pe ea chear dacă se spune că l-a câştigat.
În urma războiului rece americanii s-au trezit cu o forţă militară uriaşă, puternică. fără egal pe planetă dar care în loc să îi ajute, paradoxal îi trage în jos.
Este ca un mare organism care trebuie întreţinut şi folosit, costă miliarde şi miliarde de dolari, costurile au ajuns să nu mai poată fi suportate de americanul de rând, e ca un cancer ce atrage toate forţele şi energiile şi le epuizează în van.
Bush a dus America pe pragul crizei economice.
Toate imperiile, ca şi cel rusesc de altfel, au căzut nu din cauză că nu aveau o armată modernă, puternică , bine organizată ci din cauză că economia a fost neglijată, nu mai poate susţine armata, s-a creiat un dezechilibru care dacă nu este îndreptat printr-o reformă profundă totul se va prăbuşi.
Americanii au nevoe de un Gorbaciov al lor.
Ai dreptate cu Europa, ea poate suplinii şi încet încet înlocuii puterea americii să nu uităm că are o populaţie de jumatate de miliard, dublu faţă de SUA cu un potenţial în creştere în primul rând prin noile democraţii printre care ne numărăm şi noi.


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: