Kosovo independent

Posted on februarie 18, 2008. Filed under: autonomie, Kosovo, media, politica | Etichete:, , , , , |

Premierul kosovar Hashim Thaci a anunţat azi că a trimis oficial „tuturor guvernelor lumii” o cerere de recunoaştere a independenţei Kosovo, şi că aşteaptă primele răspunsuri.

Desi comunitatea mondiala este inca divizata intre Rusia care sustine pozitia sarba si Statele Unite impreuna cu majoritatea statelor europene favorabile kosovarilor, idependenta fostei provincii jugoslave este o certitudine.

Diferentele culturale existente, subdezvolrarea economica a zonei combinata cu lipsa unei viziunii politice realiste , excesele nationaliste ale sarbilor condusi de fostul presedinte Slobodan Milosevic isi arata astazi rezultatele.

Intebarea majora ce se prefigureaza este insa alta si anume daca Uniunea Europeana bazata in prezent pe o uniune de state suverane legate intre ele printr-o multitudine de acorduri nu se va simtii la un momentdat prea incorsetata ,prea imobila, prea incetinita in luarea deciziilor pe plan economic, politic sau militar si nu va trece la o etapa superioara , la o uniune transnationala , o uniune europeana a regiunilor unde rolul statelor nationale se va diminua considerabil.

Usurinta cu care pincipalele state europene se grabesc sa recunoasca independenta unei provincii din cadrul unui stat suveran pe care apoi il vor ingloba in cadrul uniunii ne demanteleaza chear directia pe care se va avansa.

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

4 răspunsuri to “Kosovo independent”

RSS Feed for Radupress’s Weblog Comments RSS Feed

Excesele sarbilor? Fa o vizita in kosovo sa vezi cum arata excesele albanezilor care s-au instalat in casele sarbilor. Ce muncitori sunt avand in vedere ca sunt independenti din ’99 si tot someri si traficanti au ramas. Oare pe unde ajung armele si teroristii in Europa? Prin provincia condusa de un condamnat penal cu un guvern format din fosti teroristi. E similar cu a face guvern cu tigrii tamili, PKK si ETA. Nu numai rusia nu recunoaste acest stat fantoma. sunt tari de pe toate continentele care nu sar in sus de bucurie cand aud Kosovo. Pe americani in doare doar de baza lor militara si conducta de petrol de acolo. Independenta provinciei nu inseamna nimic daca ce s-a creat nu poate adera la nici un organism international iar pe banii mei nu vreau sa-i hraneasc. Cei 2 miliarde pe care provincia ii primeste de la UE sunt si de la noi.

Excesele au fost de ambele parti, s-a folosit armata impotiva populatiei civile, executii in masa, violuri, transferuri de populatie, in urma razboaielor s-au descoperit sute de gropi comune, peste 150000 de oameni si-au pierdut viata.
Asta este motivul pentru care au intervenit Statele Unite si comunitatea europeana, asemenea lucruri nu trebuie sa se mai intample trebuie sa fi de acord cu mine.
Prin pierderea provinciei Kosovo sarbii au mai pierdut 2 milioane de locuitori si au ajuns la 7 milioane din care doar 6 milioane sunt etnici sarbi.
Daca continua pe aceeasi linie vor pierde si ultima provincie pe care o mai au si anume Voivodina,

Executiile in masa sunt made in USA inventate. Albanezii au plecat din Kosovo din cauza bombardamentelor americane. Sa nu uitam ca la un moment dat cateva avioane americane au confundat albanezii cu….niste tancuri. chiar si groapa comuna de la care a inceput razboiul amnesty international a revenit spunand ca nu erau chiar civili dar nu a mai interesat pe nimeni. SUA a intervenit ca sa-si faca o baza militara , daca ar da doi bani pe human rights ar fi acum in mijlocul Darfurului. nu este cazul. Eu ii numar si pe sarbii din Republica Srbska care tocmai au votat dreptul la secesiune. singurii care sunt o problema in Voievodina sunt ungurii neagreati nici de sarbi nici de romani . De fapt nu stiu vreun stat care sa-i iubeasca. Sarbii au executat ei ceva in Kosovo, teroristi UCK facand un bine Europei.
Ce stat e ala care ramane cu somaj 60% desi nu ii bate nimeni la cap de 9 ani? Sarbii au trecut prin 4 razboaie , sanctiuni, peste sanctiuni, bombardamente NATO si castifga mai bine ca noi si cu siguranta nu sunt in situatia albanezilor kosovari.

Evenimentele sunt inca recente si doar timpul le va decanta dar nu exista alta sansa pentru natiunea sarba decat aceea de a se reunii impreuna cu restul teritoriilor pierdute mai recent sau in anii trcuti, prin intrarea in Uniunea Eoropeana uniune deschisa tuturor europenilor.
Cu cat acest lucru va fi inteles mai repede cu atat alte vieti si destine vor fi crutate.


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: