Incurajarea lui Basescu da rezultate.

Posted on ianuarie 7, 2008. Filed under: Alegeri, autonomie, manipulare, politica, ziare | Etichete:, , , |

Basescu in secuimePolitica ” dividae et impera ” pe care a practicat-o Basescu visavi de UDMR si minoritatea magheara prin incurajarea separatistilor lui Tokes isi arata acum roadele :

Tokes: «Din punct de vedere istoric, Transilvania si Banatul nu sunt regiuni românesti»
07.01.2008

«Din punct de vedere istoric, Transilvania si Banatul nu sunt regiuni românesti»

Dupa reuniunea ONU, desfasurata recent la New York, fostul presedinte italian Francesco Cossiga, actualmente eurodeputat, a tinut sa avertizeze tarile membre ale Uniunii Europene asupra pericolului reprezentat de situatia din provincia sârba Kosovo. „Mare atentie in legatura cu proclamarea independentei Kosovo in mod unilateral, pentru ca acest lucru poate declansa un efect de domino in alte regiuni cu importante minoritati etnice, aruncând insasi constructia care este Uniunea Europeana in haos“, a precizat fostul sef al statului italian din perioada 1985-1992, citat de cotidianul italian „La Voce“ („Vocea“, in traducere – n.r.). Cossiga a exemplificat cu câteva regiuni europene in care se manifesta, in ultimii ani, tot mai frecvente tendinte separatiste: nordul industrializat al Italiei, diferendul dintre flamanzii si valonii din Belgia, provinciile spaniole Catalunia si „Tara Bascilor. In acest context, ex-presedintele Italiei s-a referit si la tendintele separatiste ale minoritatii maghiare din România, Serbia si Slovacia. In replica la avertismentele lui Francesco Cossiga, proaspatul eu

roparlamentar român Ladislau Tokes, citat de ziarul „La Voce“, a precizat ca minoritatea maghiara din Transilvania nu doreste independenta de România, ci doar autonomie teritoriala. In acelasi timp insa, pastorul reformat Tokes a lansat un atac de o duritate fara precedent la adresa Bucurestiului, contestând insasi statalitatea României. „Este adevarat, din punct de vedere istoric, Banatul si Transilvania nu sunt regiuni românesti. Pâna in 1920, aceste regiuni faceau parte din Ungaria…Unele judete din Transilvania, cum ar fi Harghita si Covasna, sunt locuite in proportie de 90 la suta de catre maghiari. Pâna la caderea lui Nicolae Ceausescu, acolo traiau peste doua milioane de maghiari, tinuti de regim in conditii mizere, considerati robi, fara nici un drept uman. Apoi, dupa instaurarea democratiei, incet-incet, lucrurile s-au imbunatatit“, a spus Tokes.

Sorin Simion – Gardianu

Visit My Website

web stats


Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: